Tondeuse kopen

Waar moet je allemaal op letten?

Een tondeuse is een reuze handig apparaat! Het zorgt ervoor dat je je baard makkelijk kan kortwieken tot de gewenste lengte, dat je je hoofd in een gekke bui kan millimeteren én dat je die twee haardossen rondom je gezicht ook zelf kan onderhouden.

Je kunt natuurlijk een tondeuse kopen voor twee tientjes bij de drogist, óf je kunt er een kopen waar je jaren plezier van zult hebben. Wij weten het wel… Om je te helpen de juiste te kopen, lees je hier waar je op moet letten. Dat bespaart jou weer een hoop uitzoekwerk en retour-zenden-gedoe!

Wat moet de tondeuse kunnen?

Ben je van plan om als een creatieve barbier aan de slag te gaan, of wil je af en toe eenvoudigweg je hoofd kaalscheren? Het is goed om te beseffen dat de tondeuse in het algemeen is bedoeld voor het grovere werk, niet voor precisie. Met het gebruik van opzetstukken of het verstellen van de tondeuse kan je natuurlijk een beetje spelen, maar een ‘rechttoe-rechtaan’-model zal niet waarmaken wat een speciaal model tondeuse of trimmer kan.

Wil je een tondeuse die makkelijke verstelbaar is om geleidelijk de overgang van lang naar kort(er) te maken? Dan is de best seller Wahl Super Taper Tondeuse een aanrader!

Wil je kaal? Er speciale modellen die éxtra kort kunnen scheren. Zoals de Wahl Balding Clipper Tondeuse.

Wil je je baard korter houden dan 1 cm? Dan is een tondeuse minder geschikt. De trimmer is wendbaarder en kan daardoor beter overal op dezelfde lengte trimmen, waar een tondeuse misschien net niet lekker werkt.

Wil je vormen scheren? Dan kun je beter een trimmer kopen.

Dus: wil je een geavanceerde, specifieke of eenvoudige tondeuse kopen?

Een tondeuse met gebruiksgemak

 

Draadloos vs. snoer

Hier had je waarschijnlijk al wel bij stilgestaan: een tondeuse met of zonder snoer? Wahl en Moser maken beiden goede tondeuses met en zonder. Toch staat Wahl bekend om de iets betere tondeuses mét snoer en Moser om de betere tondeuses met accu.

Ben je al verknocht geraakt aan één van de merken, omdat je je huidige verouderde apparaat wil vervangen? Schaf dan vooral een nieuwe tondeuse aan van dit merk. De verschillen zijn klein en de merken hebben hun eigen kenmerkende manier waarop ze fijn werken; als je daar eenmaal aan gewend bent, is het fijn om daar bij te blijven.

Haartype(s)

Tondeuse zijn gemaakt voor hoofdhaar en baard. Hun brede snijmes en krachtige motor zorgt ervoor dat tondeuses hiervoor goed zijn uitgerust.

Heb je wat dikker of stugger haar dan gemiddeld? Overweeg dan een model dat daar speciaal op gericht is; dan weet je zeker dat je nieuwe tondeuse je niet in de steek laat en lang mee gaat.

De Moser Primat 1230 en de andere populaire tondeuses zijn dan aanraders. De laatste kan ook afro-haar aan.

Tondeuse accessoires

Tondeuse accessoires? Wat kan jou dat nou weer schelen!? Nou: opzetkammen zijn wel handig hoor.

Geen tondeuse kan zonder opzetkam! De opzetkammen zorgen er immers voor dat je op de gewenste lengte kan scheren.
Als je een tondeuse koopt worden er standaard een aantal opzetkammen bijgeleverd, maar er zijn vaak ook nog extra opzetkammen los verkrijgbaar. Als je in lengte wil afwisselen, kan het dus handig zijn om een apparaat te kopen dat met veel opzetkammen wordt geleverd of om ook meteen apart verkrijgbare opzetkammen te kopen. Op de kammen zelf staat vaak op hoeveel millimeter ze scheren; bijvoorbeeld op 1,5 of 25 mm.

Ook zie je vaak een beschermkap voor het snijmes; zo raakt het snijmes niet per ongeluk beschadigd wanneer je in je badkamerkastje zit te rommelen.

Bij de aanschaf van sommige tondeuses krijg je er meteen meer accessoires bij. Reuze handig, want – geloof het of niet – die accessoires zijn van toegevoegde waarde.

Een tondeusekam bijvoorbeeld: deze gebruik je om je baard of haar mee te kammen voor en na het gebruik van de tondeuse. Het is namelijk makkelijker om al het haar op dezelfde lengte te scheren, als alle haren dezelfde richting opstaan. Na het scheren gebruik je de kam om je baard of hoofd nog even na te lopen en haren op te sporen die de dans zijn ontsprongen. Zonder zo’n kam heb je de kans dat je twee dagen na het scheren opeens en gekke uitstekende spriet ziet zitten.

Ook een onderhoudsborstel is handig. Hiermee borstel je de haartjes weg die in het apparaat en het snij element verwikkeld zijn geraakt. Zo voorkom je dat er te veel haar in de machine blijft zitten en de werking ervan belemmert.

Met tube olie zorg je ervoor dat je tondeuse nog langer mee gaat: zoals je fietsketting af en toe wat kettingspray nodig heeft, zo heeft je tondeuse tube olie nodig om soepel te blijven lopen.
Let op! Gebruik hiervoor niet zomaar een willekeurige olie of spray. Daar zit vaak oplosmiddel achter wat verdampt en uiteindelijk juist zorgt dat de tondeuse mínder soepel loopt.

baard trimmen

Tondeuse merken

In onze webshop bieden we Kiepe, Wahl en Moser tondeuses aan. En niet zonder reden: eenmaal gekozen, blijven gebruikers meestal trouw aan hun eerst gekochte merk. Waarom? Het zijn professionele merken die bekend staan om goede kwaliteit.

Zoals eerder vermeld staat Wahl bekend om de iets betere tondeuses mét snoer en Moser om de betere tondeuses met accu. Als dit een belangrijke overweging is, kan je je dus hierdoor laten leiden.

In de sale kun je zo’n tondeuse al kopen rond de € 80,-. Prijziger dus dan de aanbiedingen bij de drogist, maar een professioneel model is dat dubbel en dwars waard!

Als je toch bezig bent: je baard verzorgen!/?

Bij het scheren van je baard hoort ook verzorging. Sja… Je zal er wellicht niet minder om kunnen geven, maar neem van ons aan: als je het hebt geprobeerd, wil je niet meer zonder. In onze blog over baardverzorging vertellen we je over de toegevoegde waarde hiervan.
Uitproberen? Treat yourself! We hebben vele baardverzorgingsproducten – baardolie is een echte aanrader – en twee beard gift sets om op je nog lege verlanglijstje te zetten.

Ook je baard verzorgen?

Bekijk onze baardverzorgingsproducten in de webshop!

Genoeg over tondeuses!

Het is nu vast duidelijk dat je niet alle tondeuses over een kam kan scheren. Consumenten modellen zijn simpelweg niet te vergelijken met de professionele modellen. Hopelijk heb je nu een idee naar waar je in je tondeuse zoektocht op wil letten.

Weet je al welk model tondeuse je wil aanschaffen, maar ben je nog geen pro in het gebruik ervan bij je baard? Lees dan onze blog over het trimmen en scheren van je baard!

Klaar om een tondeuse te kiezen?

Ja? Fijn!

0