Baardshampoo, moet ik dat gebruiken?

Je baard is niet hetzelfde als je hoofdhaar! Voor je gezicht gebruik je ook niet hetzelfde lichaamsproduct als voor je lichaam, toch? Oké, tenzij je voor een 2-in-1 product kiest, maar dan zal je ook ergens op inleveren. Exact om die reden is het belangrijk een aparte shampoo voor je baard te gebruiken. Vandaag leggen we uit waarom jij als man baarshampoo wil gebruiken!

Normale shampoo is niet gemaakt voor de baard

‘Waarom zou ik geen normale shampoo gebruiken voor m’n baard?’, vraag je jezelf waarschijnlijk af. De reden is eenvoudig: reguliere shampoo is ontwikkelt voor het schoonmaken van de hoofdhuid en haren. Dat is een ander huid- en haartype dan de baard.

 

  • Reguliere shampoo is voor het hoofd gemaakt
    Shampoo is gemaakt om de vuilresten, huidschilfers en gelresten in het hoofdhaar en op de hoofdhuid weg te halen. Normale shampoo heeft de focus op een vrij grondige reiniging. Dat is natuurlijk goed voor je hoofd(haar), maar minder geschikt voor je baard.

 

  • Sodium Lauryl Sulfaat, haalt de goede vetten weg
    Ook wel SLS genoemd, zit in de meeste shampoo’s in de supermarkt. Dit synthetische goedje is ontzettend goed in het reinigen van je hoofdhuid en haar, maar er zit een belangrijk nadeel aan: het droogt de huid en haren uit! Reinigingsmiddelen zoals SLS haalt vetten weg, maar ook de natuurlijke olien, terwijl deze juist jouw baard smooth en zacht houden.

Baardshampoo voor een zachte baard

De natuurlijke oliën die je haar en huid beschermen en voeden zijn ontzettend belangrijk. Op je hoofd valt de schade aan de huid en haar te overzien, omdat je kapsel de huid bedekt en de meesten onder ons een vette wax of gel gebruiken. Maar heb jij je gezicht of baard wel eens met normale shampoo gewassen? Dan gebeuren er hele andere dingen.

Het wassen van je baard en/of gezicht met gewone shampoo zorgt voor een droge en geïrriteerde gezichtshuid. Zeker tijdens de koudere periodes zoals de herfst en winter krijgen veel mensen huidproblemen door de wisselende temperaturen.

De oplossing? Je raad het al: baardshampoo!

 

  • Baardshampo bevat geen kunstmatige stoffen en droog niet uit – Geen stoffen zoals SLS, die alle natuurlijke oliën weghalen, maar juist niet-aggrisieve en natuurlijk ingredienten om je huid te ontzien en toch te reinigen. Met baardshampoo droogt de onderhuid en je gezichtshuid niet uit. Ook vetten die je baardharen zo nodig hebben blijven aanwezig, waardoor je baard heerlijk zacht blijft.

 

  • Baardshampoo maakt ook schoon – Ook zonder aggresieve stoffen is baardshampoo effectief in het verwijderen van vuiligheid, zonder de huid te ontregelen.
Baardshampoo

Gebruik van Baardshampoo?

Het gebruik van een baardshampoo kan een prima onderdeel zijn van je dagelijkse baardverzorgingsritueel. Was je baard minimaal een keer per week en doe dit als eerste stap van jouw verzorgingsritueel. Na het wassen is het ook aan te raden om baardolie aan te brengen; nog zo’n product om je baard zacht en glorieus te houden én huiduitdroging tegen te gaan. Ze passen dan ook goed bij elkaar!

Gummy Baard shampoo

Wij raden ons huismerk Gummy aan voor jouw baard. Waarom Gummy? Het reinigt de baard en voorkomt roos door middel van vitamines en plantaardige extracten in de shampoo. De baard voelt weer zacht aan na gebruik van deze premium shampoo. De feel na gebruik en de zachte geur maken dit een fijne baardshampoo.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0