Hairdresser Essentials

Welke kapperspullen heb je nodig als professionals, welke tools zijn essentieel? Sommige items zijn volkomen logisch maar ik weet zeker dat er een paar spullen zijn waar je niet aan hebt gedacht!

Een föhn is een onmisbare ‘Essential’ voor iedere kapper.

Maar als je een (nieuwe) föhn wilt aanschaffen waar moet je dan op letten? Het aanbod is groot en de hoeveelheid functies zijn oneindig.

Om een föhn te kiezen die bij jou past, stel je zelf dan de volgende vragen:

  • Wat wil je met de föhn kunnen doen?
  • Heb je een voorkeur voor een bepaald merk, model of kleur föhn?
  • Vind je het formaat van je föhn belangrijk?
  • Heb je een voorkeur voor een bepaalde kabel lengte? 

Wat wil je met de föhn kunnen doen?

Gebruik je de föhn om alleen het haar te drogen, of wil je de föhn ook inzetten als styling tool? De meeste professionals kiezen vaak voor een veelzijdige haardroger.

Wil je alleen je haren drogen?

Een föhn met 2 warmte standen en 1 blaas stand is voldoende.

Wil je drogen, stylen, volume creëren & fixeren?

Dan kun je beter kiezen voor een föhn met meerdere temperatuur standen, blaas standen en opzetstukken.

Heb je een voorkeur voor een bepaald merk, model of kleur föhn?
Het kan natuurlijk zijn dat je graag werkt met een bepaald merk die je goed is bevallen. Hieronder vind je onze merken. Never chance een winning team toch;)

Vind je het formaat van je föhn belangrijk?
Het kan natuurlijk zijn dat je het fijner vind om met een kleine föhn te werken, doordat je te maken hebt met een kleine werk of bergruimte.

Heb je een voorkeur voor een bepaalde kabel lengte?
De kabellengte van een föhn is ook zeker iets om even over na te denken.

Meet even welke afstand je dient te overbruggen en stem daar de kabellengte op af. De gemiddelde kabel lengte is tussen de 2.70 en 2.80 meter. Maar er zijn ook föhns met een kabellengte van 4 meter.

Hoe kies ik een schaar?

Een kappersschaar is natuurlijk dé belangrijkste tool die jij als kapper gebruikt. Maar hoe kies je een schaar die bij je past.

Ook hierin stel je jezelf de volgende vragen:

  • Wat wil je met de schaar doen?
  • Welk formaat heb je nodig?
  • Welk design past bij jou?

Wat wil ik met de kappersschaar doen en kunnen?

Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Er zijn natuurlijk verschillende modellen scharen verkrijgbaar. Stel je zelf de vraag voor welke functie jij deze nodig hebt.

Knippen, inknippen of bijwerken

Een gebruikelijke basic knipschaar. Een knip schaar heeft 2 gelijke bladen zonder vertandingen.

Deze heb je met microvertanding maar ook zonder. Microvertanding zorgt ervoor dat het haar niet wegglijd als je het haar knipt.

Uitdunnen en lengte inkorten

Als je wilt uitdunnen en daarbij ook de lengte wilt inkorten gebruik je een coupe schaar. Deze heeft één snijbladen met vertanding en een recht snijblad. Uitdunnen; Als je alleen wilt uitdunnen dan kun je kiezen voor een effileer schaar. Deze heeft twee bladen met vertanding. Des te meer tanden de schaaf heeft, des te minder uitdunning.

Welke formaat kappersschaar heb ik nodig?

Hoe kleiner hoe fijner. De grootte wordt aangeduid met inches. Voor het fijne werk en knippen van contouren wordt over het algemeen 5 inch gebruikt. De meest verkochten maten zijn 5.5 en 6 inch. Voor het grove werk worden de maten 6.5, 7 en 8 veel gebruikt/ Denk er wel aan, hoe groter de schaar, hoe groter de ogen en de benen dan ook zijn.

Welk design past bij mij?
Er zijn twee soorten designs, klassiek met twee gelijke bladen en offset. Het offset design is niet symmetrisch, dit zorg voor een ergonomische houding.

Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kiezen voor diverse mooie kleuren en ontwerpen. Misschien bestaat je hele tools collectie wel uit een kleur? Wij bieden een grote collectie scharen aan in diverse designs en modellen. Neem eens een kijkje en oriënteer.

Wimpers en wenkbrauwen

Één blik zegt meer dan duizend woorden..

Wimpers en wenkbrauwen zijn een belangrijk middelpunt van het gezicht.

0