Baardverzorging: hoe werkt dat eigenlijk?

Baardverzorging – Blog

 

Baardverzorging: waar te beginnen?

Wil je je baard verzorgen, maar heb je eigenlijk geen idee hoe? Baardverzorging is voor velen nog een onbekende wereld. Maar: eenmaal begonnen, wil je niet meer terug. Je baard verzorgen levert je namelijk ook wat op! Je baard voelt fijner, is handzamer en ziet er beter uit.

Om je baard te verzorgen zijn er natuurlijk tal van producten op de markt. Sommige baardproducten gebruikte je misschien al. Gewoon, omdat dat hoort toch? Soms werkt het prima en weet je niet dat baardverzorging ook beter kan.

Dus, first things first: waarom ben je deze baardverzorgings-blog aan het lezen? Ben je benieuwd naar wat er beter zou kunnen en wat het beste is? Heb je last van een droge huid of heb je misschien een ontembaar baardgeval aan je kin hangen? Waar je tegenaan loopt, bepaald welke producten nuttig voor je zijn, dus houdt dat in je achterhoofd.

Klaar voor de wondere wereld van baardverzorging? Lets go!

 

Baardverzorgingsproducten

 

Baard shampoo / beard wash

Baardverzorging begint misschien wel bij baardshampoo, ook wel beard wash genoemd. Je baard is gevoelig voor uitdroging en als je baardproducten gebruikt is het goed die er ook regelmatig goed uit te wassen.

Wees gerust, je bent niet de enige wiens baard nog nooit een goede shampoo-beurt heeft ervaren. Zéker het proberen waard!

De shampoo van Gummy reinigt de baard en voorkomt roos door middel van vitamines en plantaardige extracten in de shampoo. De baard voelt weer zacht aan na gebruik van de shampoo.

Baard conditioner

Een droge baard heeft wat extra verzorging nodig. Een baard conditioner geeft net even dat extra beetje verzorging aan de wat drogere baard. De baard voelt weer zacht aan na gebruik van de conditioner.

De conditioner van Gummy verzorgt de baard door middel van vitamines en plantaardige extracten. De baard voelt weer zacht aan na gebruik van de conditioner.

Je hoeft geen droge baard te hebben om hier profijt van te hebben. Het is ook een aanrader voor algemeen gebruik.

 

 

Eau de Cologne & after shave

Dit zijn vast bekende producten, maar samen met Eau de toilette en Eau de Parfum wordt het al snel verwarrend. In het kort: het draait om het parfumgehalte.

Heb je een gevoelige huid? Wees dan voorzichtig met de ‘eau’-artikelen; de alcohol en het parfum hierin drogen de huid uit. Deze producten zijn meer voor een lekker geurtje dan voor baardverzorging.

Wij raden de after shave cream van Gummy aan. Bij after shave ligt de samenstelling anders: ontsmettingsmiddel, verzorgende ingrediënten en (een beetje) parfum. Het is hoofdzakelijk gemaakt om irritatie te voorkomen en je hebt dus toch een lekker geurtje. Ook de gevoelige huid kan hier vaak tegen, al is het parfum voor een enkeling is toch teveel. Daarnaast is deze cream-variant extra gericht op het huidverzorging. 

Baardolie / beard oil

Echt? Ja, echt. En als je geen conditioner gebruikt, is dat spul mega nuttig om je baard te verzorgen. Het verzorgt je baardharen, geeft een subtiele glans aan de baard en dat geurtje is ook niet mis. Het is fijn spul en je merkt al snel verschil.

Klinkt baardjeuk je bekend in de oren? Dit is je redding.

Baardwax

Baardverzorging voor de juiste look? Als voor jou geldt: ‘meer baard, is meer beter’, dan is baardwax sowieso een aanrader. Het is ideaal om je baard mee te stylen en houdt ook de meer eigenwijze haren in toom. Ook de kortere baard heeft hier profijt van en blijft meer één geheel.

Zo kan je de dag door zónder die opstandige pluk baardhaar.

Een verzorgde baard is best wat waard!

Of je nu nieuwsgierig was naar baardverzorging of op zoek was naar oplossingen: hopelijk ben ook jij nu overtuigt van de toegevoegde waarde.

Nog niet helemaal overtuigt? Probeer anders onze Guymmy beard & moustache set uit. De beste set om je verzorgingsavontuur mee te beginnen! Zoals ik al zei: eenmaal begonnen met baardverzorging wil niet anders meer!

En je baard trimmen en scheren dan?

Bij baard verzorging hoort natuurlijk ook het netjes bijwerken van je baard. Wil je scheerpro worden? Wissel jij je baard af met een glad kingeval en vermoed dat je huid- of baardproblemen (mede) bij het scheren liggen? Dan kan onze blog over baardtrimmen of onze scheerblog (coming soon) je verder helpen.

Baardverzorging

Wil je beginnen met je baard verzorgen?

0